Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 57. sjednici održanoj 29. svibnja 2008. godine, donosi


O D L U K U

O RASPODJELI DIJELA SREDSTAVA TEKUĆIH
GRANTOVA - "POTICAJ PROIZVODNJI I
PRESTRUKTUIRANJU INDUSTRIJE I RUDARSTVA"
ZA FINANCIRANJE PROGRAMA POVEĆANJA
PROIZVODNJE I SMANJENJA TROŠKOVA
POSLOVANJA U RUDNIKU MRKOG UGLJA
"ZENICA" D.O.O. ZENICA


I


Iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/07), utvrđuje se raspodjela dijela sredstava Tekućih grantova - "Poticaj proizvodnji i prestruktuiranju industrije i rudarstva" Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u iznosu od 2.200.000,00 KM za financiranje Programa povećanja proizvodnje i smanjenja troškova poslovanja u Rudniku mrkog uglja "Zenica" d.o.o. Zenica (u daljnjem tekstu: Program).
Program iz stavka 1. ovog članka sastavni je dio ove Odluke.


II


Sredstva iz točke I ove Odluke isplatit će se iz sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine, ekonomski kod 614400 - "Poticaj proizvodnji i prestruktuiranju industrije i rudarstva".


III


Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije raspoređena sredstva će doznačiti Rudniku mrkog uglja "Zenica" d.o.o. Zenica, koji je dužan sredstva koristiti za financiranje Programa.
Rudnik mrkog uglja "Zenica" d.o.o. Zenica dužan je Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije dostaviti izvješće o utrošku sredstava iz točke I ove Odluke.


IV


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija-Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svatko u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 459/08
29. svibnja 2008. godine
Sarajevo


Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.