Na osnovu članova 41. i 43. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH*, broj 97/07) i Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/08), na prijedlog federalne ministrice obrazovanja i nauke, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 54. sjednici održanoj 14. maja 2008. godine, donosi


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA RASPODJELE
SREDSTAVA S KRITERIJIMA RASPODJELE
SREDSTAVA DIJELA TEKUĆIH TRANSFERA
UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2008. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU OBRAZOVANJA I NAUKE


I


Usvaja se Program raspodjele sredstava sa kriterijima raspodjele dijela sredstava tekućih transfera Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, utvrđenih Odlukom o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/08), kako slijedi:
Program raspodjele sredstava s kriterijima raspodjele sredstava Kapitalnog granta "Učešće Vlade FBiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalne zajednice u izgradnji i rekonstrukciji osnovnih i srednjih škola i dječijih vrtića" - "Projekat izgradnje Srednjoškolskog centra u Travniku"
1. Sredstva za sufinansiranje Projekta izgradnje Srednjoškolskog centra u Travniku u iznosu od 5.000.000,00 KM (petmiliona konvertibilnih maraka) utvrđena su u članu I redni broj 19. Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke (" Službene novine Federacije BiH", broj 19/08).
2. Sredstva iz tačke 1. člana I ove Odluke, utrošit će se za sufinansiranje izgradnje zgrade Srednjoškolskog centra u Travniku, odnosno za izvođenje grubih građevinskih radova na izgradnji školskog objekta.


II


Sredstva iz člana I ove Odluke osigurana su iz sredstava Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u razdjelu 54. ekonomski kod 615200 "Učešće Vlade FBiH u sufinansiranju projekata kantona i lokalne zajednice u izgradnji i rekonstrukciji osnovnih i srednjih škola i dječijih vrtića" Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/07) i Odlukom o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava dijela tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/08).


III


Komisija imenovana od strane federalne ministrice obrazovanja i nauke i federalnog ministra prostornog uređenja će, pored poslova izbora najpovoljnijeg ponuđača za poslove nadzora nad izvođenjem radova i izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na izgradnji objekta Srednjoškolskog centra u Travniku, kontinuirano pratiti i realizaciju "Projekta izgradnje Srednjoškolskog centra u Travniku", te namjenski utrošak sredstava iz člana I ove Odluke, i o tome mjesečno izvještavati Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.


IV


Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će podnositi izvještaje o utrošenim sredstvima Federalnom ministarstvu finansija / Federalnom ministarstvu financija i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, tromjesečno, u skladu sa zakonom.


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Federalno ministarstvo finansija/Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svojih nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 405/08
14. maja/svibnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.