Temeljem članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na prijedlog federalnog ministra rada i socijalne politike, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 55. sjednici, održanoj 14. svibnja 2008. godine, donijela je


O D L U K U

O UTROŠKU SREDSTAVA TRANSFERA "EKONOMSKO-SOCIJALNO VUEĆE" UTVRĐENIH
PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2008. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU RADA I SOCIJALNE POLITIKE


I


Odobrava se utrošak sredstava transfera "Ekonomsko-socijalno vijeće" utvrđenih u razdjelu 51. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/07), ekonomski kod 614300 u iznosu od 250.000 KM.


II


Sredstva iz točke I ove Odluke koristit će se za obavljanje redovne djelatnosti Ekonomsko-socijalnog vijeća.


III

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike prenos sredstava iz točke I ove Odluke vršit će na račun Ekonomsko-socijalnog vijeća mjesečno, po 1/12 odobrenog iznosa.


IV


Ekonomsko-socijamo vijeće dužno je tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo rada i socijalne politike o utrošenim sredstvima iz točke I ove Odluke.


V


Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će o utrošenim sredstvima iz točke I ove Odluke, tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija i Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.


VI


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija, svako u okviru svojih nadležnosti.


VII


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 396/08
14. svibnja/maja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.