Na temelju članka 36. stavak 2. Zakona o udruženjima i fondacijama ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 54. sjednici održanoj 7. svibnja 2008. godine, donijela je


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI "L'ASSOCIAZIONE "GESU'' CONFIDIO
IN TE" PIAZZA STATUTO N°16,10121
TORINO, ITALIJA, ZA OSNIVANJE
PREDSTAVNIŠTVA U FEDERACIJI BOSNE I
HERCEGOVINE


I


Daje se suglasnost stranoj nevladinoj organizaciji "L'ASSOCIAZIONE "GESU" CONFIDIO IN TE" PIAZZA STATUTO N° 16, 10121 TORINO, ITALIJA, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Međugorju, općina Čitluk.


II


Osnivač predstavništva je "L'ASSOCIAZIONE "GESU" CONFIDIO IN TE" PIAZZA STATUTO N° 16,10121 TORINO, ITALIJA.


III


Predstavništvo se osniva u cilju ponovnog otkrivanja dara krštenja i vlastitog kršćanskog identiteta, aktivnosti u širenju ideja kršćanstva i evanđelja, pripremanja i edukacije za službu ministerija u Crkvi i u društvu, promicanja čovjeka počevši od osiguranja potrebnih materijalnih sredstava radi postizanja osnovne životne aktivnosti i društvene samostalnosti; pružanje pomoći u prevladavanje raznih oblika moralnih tjeskoba i nelagodnosti koje su posljedica materijalne i socijalne i kulturne marginacije, promicanja i osnivanja molitvenih skupova i drugih oblika zajedničkog i uzajamnog života, organiziranja duhovnih vježbi, kongresa, konferencija, okruglih stolova, tečajeva za usavršavanje za studij, distribucija vjerskih knjiga, časopisa, publikacija, prospekata, sličica, molitava i druge slične literature i materijala isključivo duhovnog sadržaja.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 362/08
7. svibnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.