Na temelju članka 14. stavak 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih tijela u korištenju sredstava u društvenoj svojini ("Službeni list SR BiH", broj 33/81 i 29/90), koji se sukladno odredbi članka IX 5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni zakon i članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 58/02, 19/03, 8/95, 2/06 i 8/06), na prijedlog Federalne uprave civilne zaštite, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 53. sjednici, održanoj 24. travnja 2008. godine, donijela je


O D L U K U

O DAVANJU NA TRAJNO KORIŠTENJE VATROGASNIH NAPRTNJAČA I ŠATORA FEDERALNOJ UPRAVI CIVILNE ZAŠTITE


I


Federalna direkcija robnih rezervi dužna je iz federalnih robnih rezervi dati na trajno korištenje Federalnoj upravi civilne zaštite slijedeća materijalno-tehnička sredstva i opremu:

1. 610 (šeststotinadeset) vatrogasnih naprtnjača, i
2. 17 (sedamnaest) šatora za 25 osoba sa kompresorom za naduvavanje.


II


Federalna direkcija robnih rezervi i Federalna uprava civilne zaštite će u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke izvršiti primopredaju sredstava iz točke I ove Odluke, a Federalna uprava civilne zaštite izvršit će knjiženje tih sredstava, kao osnovnih sredstava u svojoj knjigovodstvenoj evidenciji, sukladno propisima koji se odnose na vođenje te evidencije.


III


Federalna direkcija robnih rezervi dužna je da svu materijalnu i financijsku dokumentaciju o sredstvima iz točke I ove Odluke preda Federalnoj upravi civilne zaštite.


IV


Federalna uprava civilne zaštite dužna je vatrogasne naprtnjače iz točke I podtočka 1. ove Odluke, sukladno procjeni ugroženosti područja Federacije BiH, rasporediti kantonalnim upravama i općinskim službama civilne zaštite na korištenje za njihove potrebe, a ta tijela su dužna izvršiti knjiženje tih sredstava, kao osnovnih sredstava u svojoj knjigovodstvenoj evidenciji sukladno propisima koji se odnose na vođenje te evidencije.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 330/08
24. travnja 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.