Na osnovu cl. 42. i 43. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/07),Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 49. sjednici održanoj 19. marta 2008. godine, donijela je


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
"TRANSFER ZA SANACIJU KORITA I VODOPADA
PLIVE -JAJCE", TRANSFER ZA ZAŠTITU KORITA
PLIVE-EP HB MOSTAR (DONACIJA)", I "TRANSFER
ZA ZAŠTITU KORITA PLIVE - JP SLIV SAVE
(DONACIJA)" UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE
BOSNE l HERCEGOVINE ZA 2008. GODINU,
FEDERALNOM MINISTARSTVU OKOLIŠA I
TURIZMA


I


Usvaja se Program utroška sredstava "Transfer za sanaciju korita i vodopada Plive -Jajce", "Transfer za zaštitu korita Plive EP HB Mostar (donacija)", i "Transfer za zaštitu korita Plive - JP sliv Save (donacija) utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 97/07), u razdjelu 61, pozicija 614100 u iznosu 3.449.416,30 KM i to za:

1. Izvođenje radova na sanaciji korita i sanaciji korita u području pragova 1-6,
2. Izvođenje radova na sanaciji slapišta u podnožju vodopada,
3. Izvođenje radova na sanaciji odrona u desnom boku vodopada,
4. Troškovi nadzora nad izvođenjem radova,
5. Ostali troškovi.


II


Sredstva iz tačke I ove Odluke implementirat će Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i drugim propisima.


III


O utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke Federalno ministarstvo okoliša i turizma će tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija u skladu sa Zakonom o budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine.


IV


Dinamički plan aktivnosti na Projektu "Sanacija korita rijeke Plive i vodopada u Jajcu" II FAZA projekta, nalazi se u prilogu ove Odluke i čini njen sastavni dio.


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo okoliša i turizma, svako u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 214/08
19. marta/ožujka 2008. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.