Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) na 184. sjednici održanoj u Sarajevu 28. prosinca 2006. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA ZAKLJUČIVANJE
SUPSIDIJARNOG SPORAZUMA O KREDITU IZMEĐU
BOSNE I HERCEGOVINE I FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA KREDIT EUROPSKE
INVESTICIJSKE BANKE (EIB) ZA PROJEKT
''OBNOVA ELEKTRIČNE ENERGIJE II''


I


Daje se suglasnost za zaključivanje Supsidijarnog sporazuma o kreditu između Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine za kredit Europske investicijske banke (EIB) za Projekt ''Obnova električne energije II'', u iznosu od 52.800.000,00 EUR-a (slovima: pedesetdvamilijunaiosamstotisuća EUR).


II


Kreditna sredstva će se koristiti za financiranje projektovanja, isporuke, instaliranja, testiranja i puštanja u pogon postrojenja u sistemu distribucije energije i u 5 hidroelektrana u Federaciji Bosne i Hercegovine.


III


Kreditna sredstva iz točke I ove Odluke će se koristiti pod sljedećim uvjetima:

- rok otplate: najduže 18 godina, uključujući
- grace period: do 6 godina,
- kamata:
a) fiksna kamatna stopa ili
b) varijabilna kamatna stopa sa fiksnim opsegom,
- zatezna kamata: u visini relevantne međubankarske stope uvećane za 2% godišnje.


IV


Obvezuje se Federalno ministarstvo financija-Federalno ministarstvo finansija da sa javnim poduzećima ''Elektroprivreda Bosne i Hercegovine'' i ''Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosna'' zaključi odgovarajuće ugovore o kreditu sukladno Ugovoru o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke za Projekt ''Obnova električne energije II''.

V


Za realiziranje ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija-Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svatko u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 825/06
28. prosinca 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.