Temeljem članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 38. sjednici održanoj 17. prosinca 2007. godine, donijela je


O D L U K U

O UTROŠKU SREDSTAVA "REKONSTRUKCIJA I
KAPITALNA INVESTICIJA IZGRADNJE FABRIKE
URINARA I MOKRAĆNIH KESA" UTVRĐENIH
PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2007. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU RADA I SOCIJALNE POLITIKE


I


Odobrava se utrošak sredstava "Rekonstrukcija i kapitalna investicija izgradnje Fabrike urinara i mokraćnih kesa'' utvrđenih u razdjelu 51. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu, pozicija 615200 ("Službene novine Federacije BiH", br. 25/07 i 70/07) u iznosu od 500.000 KM, Savezu invalida Federacije Bosne i Hercegovine.


II


Odobrena sredstva iz točke I ove Odluke koristit će se za izradu tehničke dokumentacije (izvedbeni projekt i pripremni radovi) Fabrike urinara i mokraćnih kesa sa priključcima.


III


Prijenos sredstava iz točke I ove Odluke izvršit će se jednokratno.


IV


Savez invalida Federacije Bosne i Hercegovine dužan je izvijestiti Federalno ministarstvo rada i socijalne politike o utrošenim sredstvima.


V


Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će o utrošenim sredstvima iz točke I ove Odluke izvijestiti Federalno ministarstvo financija/Federalno ministarstvo finansija i Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.


VI


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Federalno ministarstvo financija -Federalno ministarstvo finansija, svatko u okviru svojih nadležnosti.


VII


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 932/07
17. prosinca/decembra 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.