Na temelju članka 19. stavka 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 18. Zakona o vanjskom dugu Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 41/98), na 35. sjednici održanoj u Sarajevu 3. prosinca 2007. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITNOG SPORAZUMA IZMEĐU BOSNE I
HERCEGOVINE I BANK AUSTRIA CREDITANSTALT
AG BEČ ZA FINANSIRANJE PROJEKTA
VODOSNABDIJEVANJA OPĆINE POSUŠJE


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata Kreditni sporazum između Bosne i Hercegovine i Bank Austria CREDITANSTALT AG Beč u kojem su: Vijeće ministara Bosne i Hercegovine garant, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine subgarant i Vlada Zapadno-hercegovačkog kantona subgarant za dužnika Općinu Posušje za robni kredit u iznosu od 2.498.887,26 EUR.


II


Vlada Federacije suglasna je da se iz sredstava kredita iz točke 1. ove Odluke financira Projekt vodosnabdijevanja Općine Posušje.


III


Vlada Federacije potvrđuje da je dokumentacija parafirana tokom pregovora prihvatljiva za Federaciju, a posebno:

- Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koga zastupa Ministarstvo financija i trezora i Vlade Republike Austrije koju zastupa Savezno ministarstvo financija o financijskoj suradnji;
- Kreditni sporazum između Bosne i Hercegovine koju zastupa Ministarstvo financija i trezora i Bank Austria CREDITANSTALT AG Beč.


IV


U cilju realizacije kredita iz točke I ove Odluke Vlada Federacije će Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine podnijeti na odobrenje prijedlog kreditnog zaduženja u iznosu od 2.498.887,26 EUR.


V


Obavezuje se Federalno ministarstvo financija-finansija da sa Ministarstvom financija i trezora Bosne i Hercegovine i sa Ministarstvom financija Zapadnohercegovačkog kantona usuglasi i sklopi ugovore o međusobnom reguliranju prava i obveze po Sporazumu iz točke I ove Odluke.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 850/07
3. prosinca/decembra 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.