Na osnovu člana 14. stav 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organa u korištenju sredstava u društvenoj svojini ("Službeni list SRBiH", broj 33/81 i 29/90), a koji se saglasno članu IX.5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni propis, na prijedlog federalnog ministra zdravstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 34. sjednici održanoj 22. novembra 2007. godine, donijela je


O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE SANITETSKOG VOZILA FEDERALNOM MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA/ FEDERALNOM MINISTARSTVU UNUTARNJIH POSLOVA


I


Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova/Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova daje se na korištenje sanitetsko vozilo marke: Volkswagen, tip: T5 SANITET 1,9 TDI, model: 7HA132, broj šasije: WV1ZZZ7HZ6H102395, broj motora: AXC 077684, godina proizvodnje: 2006.


II


Federalno ministarstvo zdravstva je dužno sanitetsko vozilo zapisnički predati Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova/Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova i izvještaj o tome podnijeti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.


III


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo zdravstva i Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova/Federalno ministarstvo unutarnjih poslova, svako u okviru svojih nadležnosti.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 840/07
22. novembra 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.