Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), a u vezi sa članom 3. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 33. sjednici održanoj 14. novembra 2007. godine, donijela je


O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
KASARNE "KAMENICA" JAJCE OPĆINI JAJCE


I


Bivša kasarna "Kamenica'', Općina Jajce sa pripadajućim zemljištem označenim kao K.Č. br. 772/2, 269, 285/3, K.O. Pijavice, ZKU br. 500 (stari premjer - podaci o novom premjeru nisu ažurirani) ukupne površine 46.749 m2, daje se, na privremeno korištenje, bez naknade Općini Jajce.


II


Stavlja se van snage Odluka Vlade Federacije BiH V broj 739/05 od 15.12.2005. godine o davanju na korištenje kasarne "Kamenica" Općina Jajce Vladi Srednjobosanskog kantona za potrebe Šumsko-privrednog društva "Srednjo-bosanske šume" d.o.o. Donji Vakuf.


III


Troškove na ime naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i dr.) snosit će korisnik nekretnine.


IV


Ovlašćuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine za zaključenje ugovora s Općinom Jajce kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze po osnovu korištenja predmetne lokacije, a koji će biti sastavni dio ove Odluke.


V


Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine će u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, uz prisustvo dosadašnjeg korisnika, zapisnički predati novom korisniku nekretnine iz tačke I ove Odluke.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 809/07
14. novembra/studenoga 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.