Na osnovu člana 26. Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutarnjih obaveza Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 66/04, 49/05 i 35/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O DOPUNAMA ODLUKE O UTVRĐIVANJU
PRIORITETA IZMIRENJA OPĆIH OBAVEZA
UNUTARNJEG DUGA IZ TEMELJA NEISPLAĆENIH
NETO PLAĆA I NAKNADA I NEISPLAĆENIH
OBAVEZA PREMA DOBAVLJAČIMA ZA ROBE,
MATERIJALE I USLUGE U 2007. GODINI


I


U Odluci o utvrđivanju prioriteta izmirenja općih obaveza unutarnjeg duga iz temelja neisplaćenih neto plaća i naknada i neisplaćenih obaveza prema dobavljačima za robe, materijale i usluge u 2007. godini ("Službene novine Federacije BiH", br. 37/07) iza tačke IV dodaje se nova tačka IVa koja glasi:


"IVa


Izuzetno od odredbi tačke IV ove Odluke, a temeljem dostavljene dokumentacije po osnovu Javnog poziva za uposlenike prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane-Federalnog ministarstva obrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine koji do sada nisu namireni po osnovu neisplaćenih neto plaća za februar i mart 2001. godine i regresa za 2002. godinu, Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija će izmiriti obaveze prema tim uposlenicima i to na način da ne narušava dinamiku isplate po osnovu sudskih rješenja o izvršenju."


II


U tački V iza riječi "isplate" dodaju se riječi: "po osnovu sudskih rješenja o izvršenju".


III


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u " Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 762/07
31. oktobra 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.