Na osnovu člana 21. Zakona o budžetima u Federaciji  Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 19/06) i tačke II Odluke o privremenom finansiranju Federacije Bosne i Hercegovine za period januar - mart 2007. godine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 6/07), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

 

O D L U K U 

O ODOBRAVANJU IZDVAJANJA SREDSTAVA IZODLUKE O PRIVREMENOM FINANSIRANJUFEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA PERIODJANUAR - MART 2007. GODINE VLADIFEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE  

 I

 

Na osnovu  Odluke o privremenom finansiranju Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-mart 2007. godine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 6/07) odobrava se izdvajanje sredstava Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u iznosu od 100.000,00 KM, za adaptiranje objekata u Karaotoku  gdje će se održati 27. Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu.

 

II

 

Sredstva iz tačke I ove Odluke će biti isplaćena sa pozicije ''Tekuća rezerva Vlade Federacije'' iz Odluke o privremenom finansiranju Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-mart 2007. godine. 

 

III

 

Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija – Federalno ministarstvo financija i Stručna služba Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 46/07
1. februara 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.