Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave (''Službene novine Federacije BiH'', broj 58/02, 19/03, 38/05, 2/06 i 8/06) i Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o davanju ovlašćenja Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za izradu prijedloga prethodne saglasnosti za privredna društva u Federaciji Bosne i Hercegovine koja se žele registrovati za proizvodnju i promet naoružanja i vojne opreme (''Službene novine Federacije BiH'', broj 44/06),Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SAGLASNOSTI
PRIVREDNOM DRUŠTVU ''POBJEDA-RUDET''
D.D. GORAŽDE ZA BAVLJENJE PROIZVODNJOM
INICIJALNIH SREDSTAVA ZA MINIRANJE


I


Daje se prethodna saglasnost privrednom društvu ''Pobjeda-Rudet'' d.d. Goražde sa sjedištem u ulici Višegradska b.b., za bavljenje proizvodnjom inicijalnih sredstava za miniranje.
Privredno društvo iz stava 1. ove tačke može se baviti proizvodnjom električnih i neelektričnih detonatora, rudarskih kapisli, usporivača za detonirajući štapin i usporivačkih smjesa, samo za potrebe rudarstva i građevinarstva.


II


Privredno društvo ''Pobjeda-Rudet'' d.d. Goražde dužno je u skladu sa članom 3. Zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme (''Službeni glasnik BiH'', broj 9/04) podnijeti zahtjev Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa za izdavanje dozvole za bavljenje proizvodnjom iz tačke I ove Odluke.


III


Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 813/06
28. decembra/prosinca 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.