Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), članaka 57. i 64. Zakona o cestama Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 6/02 i 18/02) i članaka 7. i 8. Uredbe o autocestama u Federaciji BiH ("Službene novine Federacije BiH", broj 9/07), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 28. sjednici, održanoj 10. listopada 2007. godine u Sarajevu, donijela


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI FEDERALNOM
MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA DA
UTVRDI POSTUPAK I NAČIN ORGANIZIRANJA I
UPRAVLJANJA ZAŠTITNIM POJASOM UZ
AUTOCESTE I SUSTAVA NAPLATE - CESTARINE NA
AUTOCESTAMA U FEDERACIJI BiH


I


Daje se ovlaštenje Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija da pravilnicima uredi oblast korišćenja cestovnog zemljišta i obavljanja pratećih dijelatnosti uz autoceste i brze ceste i sustava naplate - cestarine za korišćenje autocesta u Federaciji BiH.
Vlada Federacije BiH zadužuje Federalno ministarstvo prometa i komunikacija da prije utvrđivanja konačnog teksta normativnih akata oblasti iz stavka 1. upozna Vladu Federacije BiH sa njihovim sadržajem.


II


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Federalna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta, svako u okviru svojih zakonom utvrđenih nadležnosti.


III


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 698/07
10. listopada 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.