Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 26. sjednici održanoj 27. septembra 2007. godine, donijela je


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA PROGRAM ZA
ISKORJENJIVANJE BRUCELOZE OVACA I KOZA U
FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE U PERIODU
2007.-2010. GODINE


I


Ovom Odlukom daje se saglasnost na Program za iskorjenjivanje bruceloze ovaca i koza u Federaciji Bosne i Hercegovine u periodu 2007. - 2010. godine (u daljnjem tekstu: Program).


II


Program iz tačke I ove Odluke sastavni je dio ove Odluke.


III


Finansijska sredstva potrebna za realizaciju Programa iz tačke I ove Odluke, za 2008. godinu planirat će se u iznosu od 2.799.188,00 KM, u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine -Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
Finansijska sredstva potrebna za realizaciju Programa iz tačke I ove Odluke planirat će se u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine - Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za period 2008. - 2010. godine, u okviru ukupnih sredstava za poljoprivredu predviđenih zakonom.


IV


Ovom Odlukom preporučuje se Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine - Uredu za veterinarstvo, donošenje Programa o suzbijanju Bruceloze, u cilju provođenja koordiniranih aktivnosti svih subjekata na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.


V


Zadužuje se Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da ovu Odluku sa Programom dostavi svim institucijama-nosiocima aktivnosti.


VI


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalno ministarstvo finansija/Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.


VII


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana donošenja, a objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 683/07
27. septembra 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.

 

DODATAK ODLUCI