Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije na 25. sjednici, održanoj 19. rujna 2007. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI NA PROGRAM
UPRAVLJANJA MINERALNIM SIROVINAMA NA
PODRUČJU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
FEDERALNOG ZAVODA ZA GEOLOGIJU


I


Prihvata se Program upravljanja mineralnim sirovinama na području Federacije Bosne i Hercegovine Federalnog zavoda za geologiju.


II


Upravljanje mineralnim sirovinama određuje se strategijom koju priprema Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.


III


Za provođenje strategije upravljanja mineralnim sirovinama donosi se plan upravljanja mineralnim sirovinama.
Sadržaj i način donošenja plana iz stavka 1. ove točke uređuje se aktom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.


IV


Temelj za izradu plana iz točke III stavak 1. ove Odluke su podaci o mineralnim sirovinama koji obuhvataju bilancu i potencijalni prostor za istraživanje, eksploataciju i zaštitu mineralnih sirovina.
Podaci o mineralnim sirovinama rade se u vidu katastra mineralnih sirovina čiji se sadržaj propisuje pravilnikom, koji donosi Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 647/07
19. rujna 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.