Na temelju članka 14. stavak 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organa u korištenju sredstava u društvenoj svojini ("Službeni list SRBiH", broj 33/81 i 29/90) koji se sukladno odredbi članka IX.5.(1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni zakon, a u vezi sa člankom 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosno i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O NAMJENI KORIŠTENJA OBJEKTA KOJIM
UPRAVLJA VLADA FEDERACIJE BiH U TRPNJU,
REPUBLIKA HRVATSKA


I


Ovom Odlukom utvrđuje se namjena korištenja objekta Vlade Federacije BiH u Trpnju, Republika Hrvatska (u daljnjem tekstu: Objekt u Trpnju).


II


Objekt u Trpnju može se koristiti za održavanje sjednica, savjetovanja, simpozija, seminara i za druge potrebe organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Bosne i Hercegovine u skladu sa odgovarajućim pravilnikom.


III


Utvrđivanje plana, način korištenja, visina naknade i reguliranje međusobnih obaveza po osnovu korištenja Objekta u Trpnju utvrdit će se posebnim aktom.
Akt iz stavka 1. ovog članka o pravilima, uvjetima i kućnom redu donosi Komisija za administrativna pitanja Vlade Federacije BiH na prijedlog Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.
Do donošenja akta iz prethodnog stavka, Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH će korištenje Objekta uskladiti sa djelokrugom Službe i sukladno postojećim procedurama.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH", a primjenjivat će se od 01.08.2007. godine.


V broj 588/07
28. kolovoza/augusta 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v. r.