Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 18. Zakona o vanjskom dugu Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 41/98), na 20. sjednici održanoj u Sarajevu dana 8. augusta 2007. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA NJEMAČKE BANKE KREDITANSTALT FUR
WIEDERAUFBAU (KfW) FRANKFURT NA MAJNI ZA
PROJEKT "OBNOVA SISTEMA
VODOSNABDIJEVANJA I OTPADNIH VODA U
GRADSKIM PODRUČJIMA BOSNE I HERCEGOVINE"


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata kredit njemačke banke Kreditanstalt fiir Wiederaufbau, Frankfurt na Majni ("KfW") u iznosu od 5,000.000,00 EUR za Bosnu i Hercegovinu, od čega se 2,000.000,00 EUR odnosi na Federaciju Bosne i Hercegovine, odnosno Projekt vodosnabdijevanja općine Bihać.


II


Vlada Federacije saglasna je da se iz sredstava kredita iz tačke I ove Odluke finansira Projekt "Obnova sistema vodosnabdijevanja i otpadnih voda u gradskim područjima Bosne i Hercegovine", odnosno Projekt vodosnabdijevanja općine Bihać.


III


Vlada Federacije prihvata Kreditni i finansijski sporazum od 23.11.2004. godine između Kreditanstalt fiir Wiederaufbau, Frankfurt na Majni i Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Amandman I i Amandman II na taj Sporazum kao i potpisani Zapisnik sa pregovora od 25.04.2007. godine.


IV


U cilju realizacije kredita iz tačke I ove Odluke Vlada Federacije će Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine podnijeti na odobrenje prijedlog kreditnog zaduženja u iznosu od 2,000.000,00 EUR.


V


Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija će sa Općinom Bihać uz garanciju Unsko-sanskog kantona, potpisati supsidijarni sporazum uz iste uvjete dobivene od KfW.


VI


Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija u okviru svoje nadležnosti.


VII


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 515/07
8. augusta 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.