Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/94, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na prijedlog federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O ODOBRAVANJU SREDSTAVA SAVEZU LOGORAŠA
BiH, UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2007. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU ZA PITANJA BORACA I INVALIDA
ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA/FEDERALNOM MINISTARSTVU ZA PITANJA
BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA.


I


Odobrava se utrošak sredstava Transfera za Savez logoraša BiH, utvrđenog na poziciji 614300 Budžeta Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata za 2007. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/07), u iznosu od 600.000,00 KM.


II


Sredstva iz tačke I ove Odluke koristit će se za finansiranje Projekta "Provedba presude Međunarodnog suda pravde (MPS)", Saveza logoraša BiH.


III


Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata će sredstva iz tačke I ove Odluke uplatiti na račun Saveza logoraša BiH.


IV


Savez logoraša BiH dužan je dostaviti kompletan finansijski izvještaj o utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke najkasnije do 31.12.2007. godine Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata i Federalno ministarstvo finansija/ Federalno ministarstvo financija, svaki u okviru svojih nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 499/07
27. jula 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.