Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH, broj 35/05), na prijedlog Komisije za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane/obrane, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
NEKRETNINA NA KOJIMA JE NOSILAC PRAVA
UPRAVLJANJA I KORIŠTENJA PRIJAŠNJE
FEDERALNO MINISTARSTVO ODBRANE/OBRANE 

 

I

 

Daju se na privremeno korištenje – bez naknade nekretnine nad kojima je nosilac prava  upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane i Vojska Federacije Bosne i Hercegovine, i to:

  1. poslovni prostor u ulici Maršala Tita br. 74, u Mostaru, ukupne površine 156 m2-Gradu Mostaru – za potrebe udruženja ratnih vojnih invalida ''Stari Grad'' Mostar;
  2. poslovni prostor u ul. Nedima Filipovića br. 11, u Općini Novo Sarajevo, ukupne površine 150 m2 - Vladi Kantona Sarajevo – za potrebe Crvenog križa Kantona Sarajevo.

 

II

 

Međusobni odnosi u pogledu naknade komunalnih usluga i održavanja infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja,  vode, telefona, odvoz smeća i dr.) bit će regulisani posebnim ugovorom između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine – Grada Mostara i Vlade Kantona Sarajevo.

III

 

Prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane će u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, zapisnički predati novim korisnicima nekretnine iz tačke I ove Odluke i o tome informisati Vladu Federacije Bosne i Hercegovine. 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 22/07
24. januara/siječnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.