Na osnovu člana 36. stav 2. Zakona o udruženjima i fondacijama ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI " COMUNIDAD MAGNIFIC AT"
PANAMA ZA OSNIVANJE PREDSTAVNIŠTVA U
FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE


I


Daje se saglasnost stranoj nevladinoj organizaciji "COMUNIDAD MAGNIFIC AT" Panama, Panama za osnivanje Predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Međugorju, bb. Općina Čitluk.


II


Osnivač Predstavništva je "COMUNIDAD MAGNIFICAT| Capira, carretera antigua de Cermeno a Campana, Panama.


III


Predstavništvo se osniva u cilju provođenja dobročiniteljstva u integralnoj transformaciji osobe, porodice i društva, prema modelu milosrđa, putem usluga prihvata i lične pažnje, onim koji se osjećaju usamljeni, ostavljeni, ovisnici o drogama i oni koji trpe porodično nasilje. Nuditi jedno stabilno mjesto emocionalni oporavak, sociološki i puni oporavak osobe i njena integracija u porodici i društvu neovisno od njene rase, nacionalnosti, dobi, spola, političke pripadnosti i vjerskih ubjedenja. Prihvatiti one koji žele produbiti svoju ljudsku kršćansku naobrazbu u jednoj autentičnoj školi života i ljubavi, gdje se gaji i razvijaju moralne vrijednosti inspirirane u kršćanskoj vjeri.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 421/07
27. juna 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.