Na temelju članka 36. stavak 2. Zakona o udruženjima i fondacijama ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI "OPUS MARIAE'', ITALIJA, TORINO,
VIA GIACHINO BR. 62, ZA OSNIVANJE
PREDSTAVNIŠTVA U FEDERACIJI
BOSNE I HERCEGOVINE


I


Daje se suglasnost stranoj nevladinoj organizaciji "OPUS MARIAE", ITALIJA/TORINO, VIA GIACHINO BR. 62, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Međugorju, ulica Bijakovići bb, Čitluk.


II


Osnivač Predstavništva je "OPUS MARIAE", TORINO, VIA GIACHINO BR. 62, ITALIJA.


III


Predstavništvo se osniva u cilju okupljanja stanovništva u rješavanju problema građanskog, društvenog i kulturnog života, pokušavanje zadovoljenja kolektivne i pojedinačne potrebe uporabom vrijednosti solidarnosti, pridonošenje potvrđivanju načela uzajamnosti, potpomaganje ili surađivanje u obliku sudjelovanja i pružanja pomoći u društvenim akcijama o djelovanju okruženja o hendikepiranim osobama, promicanje i organiziranje akcije solidarnosti glede problema usamljenosti i bolesti, organiziranje usluge pružanja socijalne pomoći i pomoći u kući u svrhu brige o starijim osobama, hendikepiranim i osobama koje su pak u privremenim nevoljama.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 419/07
27. lipnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.