Na temelju članka 57. stavak 5. Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji ("Službene novine Federacije BiH", broj 33/04), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U
O UTVRĐIVANJU KOEFICIJENTA ZA
USKLAĐIVANJE VISINE MJESEČNIH NOVČANIH
PRIMANJA KORISNIKA BRANITELJSKO-
INVALIDSKE ZAŠTITE ZA MJESECE LIPANJ, SRPANJ
I KOLOVOZ 2007. GODINE


I


Utvrđuje se koeficijent 0,94 (nulazarezdevedesetčetiri) za usklađivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika brahiteljsko-invalidske zaštite za mjesece lipanj, srpanj i kolovoz 2007. godine.


II


Temeljem koeficijenta iz točke I ove Odluke i Odluke o utvrđivanju osnovice za određivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika braniteljsko-invalidske zaštite za 2007. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 10/07), utvrdit će se visina mjesečnih novčanih primanja osobnih i obiteljskih korisnika prava braniteljsko-invalidske zaštite za mjesece lipanj, srpanj i kolovoz 2007. godine, sukladno odredbama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji ("Službene novine Federacije BiH", broj 33/04), kao i za korisnike prava braniteljsko-invalidske zaštite koji su to pravo stekli do 06.04.1992. godine, sukladno propisima iz članka 69. stavak 2. Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.


III


Temeljem ove Odluke federalni ministar za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata - federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, izdaje Naredbu o visini mjesečnih novčanih iznosa za sve korisnike iz tačke II ove Odluke, koji će se isplaćivati za mjesece lipanj, srpanj i kolovoz 2007. godine.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 408/07
27. lipnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Đranković, v.r.