Na temelju čl. 35. i 41. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/07), a u svezi sa člankom 210. stavak 2. Zakona o vodama ("Službene novine Federacije BiH", broj 18/98), na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 13. sjednici, održanoj 13. lipnja 2007. godine, donosi


O D L U K U
O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
UTVRĐENIH PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2007. GODINU SA KRITERIJIMA
RASPODJELE SREDSTAVA NA POZICIJI
"KAPITALNI GRANT ZA VODOPRIVREDU"


I


Usvaja se Program utroška sredstava utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (u daljnjem tekstu: Program) sa kriterijima raspodjele sredstava na poziciji "Kapitalni grant za vodoprivredu".
Sredstva za izvršenje Programa iz stavka 1. ove točke utvrđena Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/07) u iznosu od 2.150.000 KM (u daljnjem tekstu: Proračun) isplatit će se sa pozicije "Kapitalni grant za vodoprivredu".


II


Program iz točke I ove Odluke sastavni je dio ove Odluke.


III


Sredstva iz točke I ove Odluke isplatit će se na teret Proračuna, razdjel 24 sa pozicije "Kapitalni grant za vodoprivredu".
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: Federalno ministarstvo) će Programom raspoređena sredstva doznačiti korisnicima koji su ih dužni koristiti sukladno Zakonu o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu i Zakonom o vodama.


IV


Za izvršenje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo i Federalno ministarstvo financija, svatko u okviru svoje mjerodavnosti.


V


O utrošenim sredstvima iz točke I ove Odluke Federalno ministarstvo će podnositi tromjesečno izvješće Federalnom ministarstvu financija.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 365/07
13. lipnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.