Na temelju čl. 35. i 41. Zakona o izvršenju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/07), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 13. sjednici, održanoj 13. lipnja 2007. godine, donijela je


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA SA KRITERIJIMA RASPODJELE "TRANSFER NOVOJ
INSTITUCIJI ZA UPRAVLJANJE ŠUMARSTVOM" UTVRĐENIH PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2007. GODINU FEDERALNOG
MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE
I ŠUMARSTVA


I


Usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele "Transfer novoj instituciji za upravljanje šumarstvom" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: Program).
Sredstva za realizovanje Programa iz stavka 1. ove točke isplatit će se sa pozicije "Transfer novoj instituciji za upravljanje šumama" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (" Službene novine Federacije BiH", broj 25/07) u iznosu od 3,210.000,00 KM (u daljnjem tekstu: Proračun).


II


Program iz točke I. ove Odluke sastavni je dio ove Odluke.


III


Sredstva iz točke 1. ove Odluke isplatit će se na teret Proračuna, razdjel 24. sa pozicije "Transfer novoj instituciji za upravljanje šumama".
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: Federalno ministarstvo) će Programom raspoređena sredstva doznačiti njihovim korisnicima koji su ih dužni koristiti sukladno Zakonu o izvršenju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu i ovim Programom.


IV


Za realizovanje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo i Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija, svatko u djelokrugu svoje mjerodavnosti.


V


O utrošenim sredstvima iz točke 1. ove Odluke Federalno ministarstvo će podnositi tromjesečno izvješće Federalnom ministarstvu financija - Federalnom ministarstvu finansija.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 353/07
13. lipnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.