Na osnovu čl. 35. i 41. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/07), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 13. sjednici, održanoj 13. juna 2007. godine, donijela je


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
SA KRITERIJIMA RASPODJELE "TRANSFER NOVOJ
INSTITUCIJI ZA UPRAVLJANJE ŠUMARSTVOM"
UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2007. GODINU FEDERALNOG
MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE
I ŠUMARSTVA


I


Usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele "Transfer novoj instituciji za upravljanje šumarstvom" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: Program).
Sredstva za realizaciju Programa iz stava l. ove tačke isplatit će se sa pozicije "Transfer novoj instituciji za upravljanje šumama" utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/07) u iznosu od 3,210.000,00 KM (u daljnjem tekstu: Budžet).


II


Program iz tačke I ove Odluke sastavni je dio ove Odluke.


III


Sredstva iz tačke I ove Odluke isplatit će se na teret Budžeta, razdjel 24. sa pozicije "Transfer novoj instituciji za upravljanje šumama".
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: Federalno ministarstvo) će Programom raspoređena sredstva doznačiti njihovim korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu i ovim Programom.


IV


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo i Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


O utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke Federalno ministarstvo će podnositi tromjesečno izvještaj Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 353/07
13. juna 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.