Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 32. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/07), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O FINANSIRANJU PROGRAMA POKRETANJA
PROIZVODNJE EKSPLOZIVA U PS " VITEZIT" D.O.O.
VITEZ - PRVA FAZA


I


Odobrava se finansiranje Programa pokretanja proizvodnje eksploziva u PS "Vitezit" d.o.o. Vitez - Prva faza (u daljnjem tekstu: Program pokretanja proizvodnje eksploziva) u iznosu od 580.000,00 KM.


II


Program pokretanja proizvodnje eksploziva iz tačke I ove Odluke nalazi se u prilogu i čini njen sastavni dio.


III


Sredstva iz tačke I ove Odluke isplatit će se iz sredstava utvrđenih u razdjelu 17. - pozicija "Tekući grantovi - Podsticaj proizvodnji i prestrukturiranju industrije i rudarstva" (ekonomski kod 614400) Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 25/07).
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će odobrena sredstva doznačiti PS "Vitezit" d.o.o. Vitez koji ih je dužan koristiti u skladu sa Programom pokretanja proizvodnje eksploziva.


IV


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".


V broj 329/07
6. juna/lipnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.