Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) na 10. sjednici održanoj u Sarajevu 23. maja 2007. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA ZAKLJUČIVANJE
SUPSIDIJARNOG SPORAZUMA IZMEĐU
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I BOSNE I
HERCEGOVINE ZA KREDIT MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE ZA
RAZVOJ (IDA) ZA PROJEKT PRIPREMLJENOSTI
ZA AVIJARNU INFLUENCU


I


Daje se saglasnost za zaključivanje Supsidijarnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za Projekt pripremljenosti za avijarnu influencu, u iznosu od 1.900.000 specijalnih prava vučenja (SDR).


II


Kreditna sredstva će se koristiti za finansiranje Projekta pripremljenosti za avijarnu influencu u cilju jačanja institucionalnih kapaciteta na entitetskom i državnom nivou u oblasti zaštite zdravlja ljudi i životinja, pripremom za kontrolu i reakciju na eventualnu pojavu pandemije influence i drugih infektivnih bolesti kod ljudi.


III


Kreditna sredstva iz tačke I ove Odluke koristit će se pod slijedećim uvjetima:

- rok otplate 20 godina (uključen grace period),
- grace period 10 godina
- servisni troškovi 0,75%
- troškovi održavanja kredita 0,50%


IV


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo zdravstva i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 278/07
23. maja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.