Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na prijedlog federalnog ministra rada i socijalne politike, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O RASPODJELI SREDSTAVA ''TRANSFER ZA
DEMOBILISANE BORCE I ČLANOVE NJIHOVIH
PORODICA'' UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2007.GODINU
FEDERALNOM MINISTARSTVU RADA I
SOCIJALNE POLITIKE


I


Odobrava se raspodjela sredstava ''Transfer za demobilisane borce i članove njihovih porodica'' utvrđenih u razdjelu 51. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu, pozicija 614200 (''Službene novine Federacije BiH'', broj 25/07) u iznosu od 70.000.000 KM.


II


Sredstva iz tačke I ove Odluke raspoređuju se na slijedeći način

1. Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje…………………………………….50.000.000 KM
2. Federalnom zavodu za zapošljavanje…………………….20.000.000 KM


III


Odobrena sredstva iz tačke II ove Odluke koristit će Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje za povoljnije penzionisanje, a Federalni zavod za zapošljavanje za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti, a sve prema Zakonu o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica (''Službene novine Federacije BiH'', broj 61/06).


IV


Prijenos sredstava korisnicima iz tačke II ove Odluke vršit će se mjesečno, po 1/12 odobrenog iznosa.


V


Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje i Federalni zavod za zapošljavanje dužni su tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo rada i socijalne politike o utrošenim sredstvima iz tačke II ove Odluke.


VI


Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će o utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke, tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija i Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.


VII


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svojih nadležnosti.


VIII


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 260/07
23. maja/svibnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.