Na osnovu člana 34. Zakona o budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 19/06) i člana 14. Zakona o izvršenju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 25/07), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O IZDVAJANJU SREDSTAVA IZ BUDŽETA
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2007.
GODINU ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVSTVO
UNSKO-SANSKOG KANTONA I KANTONALNOJ
BOLNICI BIHAĆ


I


Iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 25/07), odobrava se izdvajanje sredstava u iznosu od 50.000,00 KM (pedesethiljada KM), Zavodu za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona i kantonalnoj bolnici Bihać, u svrhu nabavke nedostajuće medicinske opreme koja će se koristiti u sprečavanju i suzbijanju širenja epidemije bruceloze na području Unsko-sanskog kantona.


II


Sredstva iz tačke I ove odluke bit će isplaćena iz ''Tekuće rezerve Vlade Federacije'' Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu.


III


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo Finansija - Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo zdravstva, svako u okviru svoje nadležnosti.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 253/07
23. maja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.