Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 11. sjednici održanoj 30. maja 2007. godine, donosi


O D L U K U

O DAVANJU OVLASTI ZA ZASTUPANJE AGENCIJI
ZA PRIVATIZACIJU U FEDERACIJI BOSNE
I HERCEGOVINE


I


Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine ovlašćuje se za zastupanje Federacije Bosne i Hercegovine u parničnim postupcima pred sudovima država nastalih disolucijom bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.


II


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje generalnu punomoć Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine da vrši sve radnje u vezi sa zaštitom stvari, prava i obaveza, a u cilju prekida zastare potraživanja po Aneksu ''G'' Sporazuma o pitanjima sukcesije, koja nastupa 02.06.2007. godine.


III


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine zadužuje Agenciju za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine da odmah izabere advokata u državama nastalim disolucijom bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i zaključi ugovor o zastupanju ili pismo o angažovanju.


IV


U ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine generalnu punomoć potpisat će premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


V


Zadužuje se Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine da Vladi Federacije Bosne i Hercegovine tromjesečno dostavlja izvještaj o stanju spisa u sporovima pred nadležnim sudovima.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 250/07
30. maja/svibnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.