Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 35/05), na prijedlog federalnog ministra unutrašnjih poslova, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠĆENJE OBJEKTA ''KAMENA
ZGRADA'' U OKVIRU KOMPLEKSA OBJEKATA
''SUHODOL'' MINISTARSTVU SIGURNOSTI - GRANIČNOJ POLICIJI BOSNE I HERCEGOVINE


I


Objekat ''Kamena zgrada'' u okviru kompleksa ''Suhodol''. Koji se sastoji od podruma , prizemlja i dva sprata, ukupne površine 687,26 m?, označen u okviru prostora katastarske parcele broj 683/1, katastarske općine Hadžići, daje se na korišćenje Ministarstvu sigurnosti za potrebe smještaja Granične policije Bosne i Hercegovine, bez naknade.


II


Federalno ministarstvo unutarnjih poslova - Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova dužno je objekat iz tačke I ove Odluke zapisnički predati Ministarstvu sigurnosti - Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i sačiniti poseban ugovor kojim će se urediti način investicionog i tekućeg održavanja kao i plaćanja komunalnih i drugih usluga (električna energija, lož-ulje i dr.), i o tome podnijeti izvještaj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.


III


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 243/07
16. maja/svibnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.