Na osnovu člana 14. stav 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organa u korištenju sredstava u društvenoj svojini (''Službeni list SRBiH'', broj 33/81 i 29/09) koji se u skladu sa članom IX 5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni zakon, a u vezi sa članom 3. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 3/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 8. sjednici održanoj 9. maja 2007. godine, donijela je


O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE DIJELA
PROSTORA DOMA ARMIJE U SARAJEVU
SARAJEVO FILM FESTIVALU


I


Dio prostora Doma armije u Sarajevu, koji se sastoji od kancelarije broj 78, restoran sale, galerije, svečane sale, kina, koncertne dvorane i mesdžida, daje se na privremeno korištenje, bez naknade, Sarajevo Film Festivalu, u svrhu korištenja istog kao prostora za Festivalski centar, u toku priprema i trajanja 13. festivala od 01.08 do 31.08.2007. godine.


II


Federalno ministarstvo kulture i sporta - Federalno ministarstvo kulture i športa, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, i Sarajevo Film Festival sačinit će zapisnik o primopredaji prostora i potpisati ugovor kojim će se regulisati način plaćanja komunalnih i drugih usluga u periodu korištenja prostora.


III


Federalno ministarstvo kulture i sporta - Federalno ministarstvo kulture i športa i Sarajevo Film Festival, obavezni su podnijeti izvještaj o realizaciji ove Odluke Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 218/07
9. maja/svibnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.