Na osnovi članka 95. stavak 1. Zakona o temeljima socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite obitelji sa djecom (''Službene novine Federacije BiH'', broj 36/99, 54/04), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O UTVRĐIVANJU NOVČANIH SREDSTAVA KOJA ĆE
SE NAPLAĆIVATI TIJEKOM MJESECA LISTOPADA
2007. GODINE NA TERITORIJI FEDERACIJE BOSNE
I HERCEGOVINE ZA ''DJEČIJI TJEDAN''


I


Ovom Odlukom utvrđuju se novčana sredstva koja će se naplaćivati tijekom mjeseca listopada 2007. godine na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine za ''Dječiji tjedan'', i to:
1. 1% na prodatu voznu kartu u međumjesnom i međunarodnom željezničkom, brodskom, zračnom i autobuskom prometu;
2. 2.% na poštanske pošiljke u unutarnjem prometu, osim na pošiljke tiska i tjednika;
3. 1% na prodanu ulaznicu za kazalište, kinom druge kulturne manifestacije i športske priredbe za koje se naplaćuju ulaznice;
4. 1% na prodatu video kasetu i nosače zvuka.


II


Poduzeća, poslodavci i druge pravne i fizičke osobe, koje vrše naplatu na području županije, dužne su naplaćena sredstva uplatiti na uplatne račune proračuna županije, u roku od 15 dana po isteku mjeseca listopada, sukladno Pravilnikom o načinu uplate javnih prihoda proračuna i vanproračunskih fondova na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 6/05).


III


Novčana sredstva ostvarena naplatom doplatne karte u međumjesnom i međunarodnom prometu, doplatne karte na kazališne i kino ulaznice te druge kulturne i športske priredbe koristit će se za pokrivanje troškova obilježavanja ''Dječijeg tjedna''.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 216/07
9. svibnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.