Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O ODOBRAVANJU IZRADE INDUSTRIJSKE
POLITIKE I STRATEGIJE RAZVOJA INDUSTRIJE
U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE


I


Ovom Odlukom odobrava se izrada Industrijske politike i strategije razvoja industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Industrijska politika i strategija).


II


Koordinator u izradi Industrijske politike i strategije je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.


III


Zadužuju se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo trgovine i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta da imenuju svoje predstavnike koji će učestvovati u izradi Industrijske politike i strategije.


IV


Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije imenovat će Povjerenstvo za provođenje javnog natječaja za odabir institucije iz Federacije Bosne i Hercegovine koja će kao znanstveno-istraživačka institucija sudjelovati u izradi Industrijske politike i strategije zajedno sa predstavnicima iz točke III ove Odluke.
Imenovano Povjerenstvo sačinit će projektni zadatak za izradu Industrijske politike i strategije.


V


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrit će iznos sredstava za izradu Industrijske politike i strategije sa precizno utvrđenim rokovima pojedinih faza izrade, nakon provedenog javnog natječaja.


VI


Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 226/07
9. svibnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.