Na osnovu člana 35. i 41. Zakona o izvršenju budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 25/07), a u vezi sa članom 28. stav 1. Zakona o novčanoj podršci u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji (''Službene novine Federacije BiH'', broj 28/04), na prijedlog federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 7. sjednici održanoj 3. maja 2007. godine, donijela je


O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
SA KRITERIJIMA RASPODJELE SREDSTAVA
''PODSTICAJ'' ZA POLJOPRIVREDU'' UTVRĐENIH
BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2007. GODINU

I


Usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava ''Podsticaj za poljoprivredu'' utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (u daljnjem tekstu: program).
Sredstva za realizovanje Programa iz stava 1. ove tačke isplatit će se sa pozicije ''Podsticaj za poljoprivredu'', utvrđenih budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 25/07) u iznosu od 37.650.000 KM (u daljnjem tekstu: Budžet).


II


Program iz tačke I ove Odluke sastavni je dio ove Odluke.

III


Sredstva iz tačke I ove Odluke isplatit će se na teret budžeta, razdjel 24. sa pozicije ''Podsticaj za poljoprivredu''.
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: Federalno ministarstvo) će programom raspoređena sredstva doznačiti njihovim korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2007. godinu i Zakonom o novčanoj podršci u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.


IV


Za realizovanje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo i Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


O utrošeni sredstvima iz tačke I ove Odluke Federalno ministarstvo će podnositi tromjesečni izvještaj Federalnom ministarstvu finansija - Federalnom ministarstvu financija.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 198/07
3. maja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, s.r.