Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 18. Zakona o vanjskom dugu Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 41/98), na 8. sjednici održanoj u Sarajevu 9. svibnja 2007. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
DODATNOG KREDITA MEĐUNARODNE
ASOCIJACIJE ZA RAZVOJ (IDA) ZA PROJEKT
RAZVOJA I ZAŠTITE ŠUMA

I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata dodatni kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) u iznosu od 2.300.000 specijalnih prava vučenja (SDR) za Bosnu i Hercegovinu, od čega se 1.340.000 specijalnih prava vučenja (SDR) odnosi na Federaciju Bosne i Hercegovine.


II


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine suglasna je da se iz sredstava kredita iz točke I ove Odluke dodatno financira projekt razvoja i zaštite šuma.


III


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine potvrđuje da je razmijenjena dokumentacija prihvatljiva za Federaciju Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Federacija), a posebno Sporazum o izmjenama Sporazuma o razvojnom kreditu između Bosne i Hercegovine i međunarodne asocijacije za razvoj (IDA), Sporazum o izmjenama projektnog sporazuma Federacije između Federacije i međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) i Projektni dokument za predloženo dodatno financiranje.


IV


U cilju realizacije kredita iz točke I ove Odluke Vlada Federacije će Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine podnijeti na odobrenje prijedlog dodatnog kreditnog zaduženja u iznosu od 1.340.000 specijalnih prava vučenja (SDR).


V


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija - Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, svatko u okviru svoje nadležnosti.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 207/07
9. svibnja 2007. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Nedžad Branković, v.r.