Na osnovu člana 19. stav 4. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 168. sjednici održanoj 14. septembra 2006. godine, donijela je


R J E Š E N J E

O IMENOVANJU RADNE GRUPE ZA PROVOĐENJE
AKTIVNOSTI NA PRIPREMI PRIJEDLOGA UGOVORA
ZAMJENE DUGA BOSNE I HERCEGOVINE PREMA
VELIKOJ SOCIJALISTIČKOJ NARODNOJ LIBIJSKOJ
DŽAMAHIRIJI ZA UDIO U DRŽAVNOM KAPITALU
''BOSNALIJEK'' D.D. SARAJEVO


I


U Radnu grupu za provođenje aktivnosti na pripremi Prijedloga ugora zamjene duga Bosne i Hercegovine prema Velikoj Socijalističkoj Narodnoj Libijskoj Džamahiriji za udio u državnom kapitalu ''Bosnalijek'' d.d. Sarajevo imenuju se:

1. VERA LETICA, Federalno ministarstvo finansija, predsjednik
2. AHMED AGIĆ, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, član
3. HAMDIJA KULOVIĆ, Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, član
4. DŽAFER ALIBEGOVIĆ, Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, član

Za obavljanje administrativno-tehničkih poslova u radu Radne grupe bit će angažovani potencijali Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine i ''Bosnalijek'' d.d. Sarajevo.


II


Radna grupa ima zadatak da realizuje aktivnosti iz Zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, i to:

U skladu sa interesima Federacije Bosne i Hercegovine izvršiti usklađivanje visine duga Bosne i Hercegovine po kreditu LAFB Tripoli od 20.03.1991. godine.
Osnov za usaglašavanje visine trenutne visine duga treba biti usaglašena obaveza Bosne i Hercegovine od 28.05.2004. godine (12.602.583,80 USD).
Komisija će sa ovlaštenim predstavnicima Vlade Velike Socijalističke Narodne Libijske Džamahirije potpisati Potvrdu o konsolidovanom dugu koji će biti predmet zamjene za dionice ''Bosnalijek'' d.d. Sarajevo.
Komisija će sa ovlaštenim predstavnicima Vlade Velike Socijalističke Narodne Libijske Džamahirije pokušati definisati uvjete koje treba da obezbijedi Federacija Bosne i Hercegovine za nastavak realizacije revolving kredita po sličnim uslovima iz 1991. godine.
Izvršiti procjenu tržišne vrijednosti dionica ''Bosnalijek'' d.d. Sarajevo, uz uvažavanje kretanja vrijednosti dionica preduzeća na Sarajevskoj berzi, nuđenja paketa dionica ''Bosnalijek'' d.d. Sarajevo i perspektive povećanja tržišne vrijednosti kapitala Preduzeća i drugo.
Ova procjena vrijednosti treba biti osnov za usaglašavanje elemenata Ugovora o zamjeni duga za dionice Preduzeća.
Sa ovlaštenim predstavnicima Vlade Velike Socijalističke Narodne Libijske Džamahirije usaglasiti sve odredbe prijedloga ugovora i dostaviti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na usvajanje.
Ugovor treba da sadrži i sve moguće modalitete saradnje ''Bosnalijek'' d.d. Sarajevo, kao i preferencijale jedne i druge strane u nastupanju na tržištu Bosne i Hercegovine i Velike Socijalističke Narodne Libijske Džamahirije.
Realizira sve potrebne aktivnosti vezane za registraciju dionica Velike Socijalističke Narodne Libijske Džamahirije u ''Bosnalijek'' d.d. Sarajevo.


III


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja.


V broj 531/06
14. septembra/rujna 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.