Na osnovu člana 15., a u vezi sa članovima 22. i 23. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 49/05), sekretar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E N J E


1. Imenuje se Komisija za provođenje javnog oglasa za prijem namještenika u radni odnos, u sastavu:

1. MARA LJUBIĆ, predsjednik
2. ARIJANA STRINIĆ, član
3. ALMA GAŠEVIĆ, član

2. Zadatak Komisije je da razmotri sve prijave podnesene na javni oglas i utvrdi listu kandidata koji ispunjavaju sve uvjete oglasa i listu kandidata koji ne ispunjavaju uvjete javnog oglasa, o čemu će sastaviti zapisnik. Lista se utvrđuje prema svim činjenicama koje su tražene javnim oglasom.

3. Nakon provedenog postupka, Komisija je dužna dostaviti liste kandidata sa Zapisnikom, sekretaru Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, radi donošenja odluke o prijemu namještenika u radni odnos.

4. Za rad i angažovanje članova Komisije na navedenim poslovima isplatit će se određena novčana naknada, u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i visine naknade za rad stručnih komisija i drugih radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe (''Službene novine Federacije BiH'', br. 39/04 i 41/05'').

5. Visina naknade odredit će se posebnim rješenjem.

6. Ovo Rješenje objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


Broj 03-34-483-2/06
27. juna/lipnja 2006. godine
Sarajevo

Sekretar Vlade
Ismet Trumić, s.r.