Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06),
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 154. sjednici održanoj 25. maja 2006. godine, donosi


R J E Š E N J E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE
PRIJEDLOGA JEDNOG KANDIDATA ISPRED
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA
IMENOVANJE U DRŽAVNU REGULATORNU
KOMISIJU ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU


I

Imenuje se Komisija za utvrđivanje prijedloga jednog kandidata ispred Federacije Bosne i Hercegovine za imenovanje u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju, u sastavu:

- ŽELJKO SILAĐI, predsjednik
- EDINA ZUKIĆ, član,
- LJUBISAV TERZIĆ, član,
- STIPO BULJAN, član,
- MILE SRDANOVIĆ, član,

II

Zadatak Komisije je da razmotri sve prijave podnesene na javni oglas u propisanom roku i utvrdi listu s užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, o čemu će sastaviti zapisnik.


III

Komisija nakon utvrđivanja liste sa užim izborom, poziva na intervju sve kandidate s liste, nakon čega predlaže rang listu sa najboljim kandidatima.


IV

Nakon provedenog postupka, komisija je dužna dostaviti prijedlog rang liste sa najboljim kandidatima Vladi Federacije Bosne i Hercegovine radi donošenja Odluke o prijedlogu kandidata ispred Federacije Bosne i Hercegovine za imenovanje u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju.


V

Za rad u Komisiji članovima iz tačke I ovog Rješenja utvrđuje se pravo na naknadu u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i visine naknade za rad stručnih komisija i drugih radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja Federalnih organa državne službe (''Službene novine Federacije BiH'', br. 39/04 i 41/06).

VI

Visina naknade odredit će se posebnim Rješenjem.

VII

Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 241/06
25. maja/svibnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.