Na osnovu člana 6. stav 3. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 29/03, 3/04, 39/04, 54/04, 67/05 i 8/06), sekretar Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E N J E


1. Imenuje se Komisija za provođenje internog oglasa za unapređenje državnog službenika na radno mjesto Šef odsjeka u Sektoru za pravne i opće poslove Stručne službe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, u sastavu:

1. AZRA ALKALAJ, predsjednik
2. ZLATKA BALKOVIĆ, član
3. EDITA KALAJDŽIĆ, član

2. Zadatak Komisije je da razmotri sve prijave podnesene na Interni oglas i predloži za unapređenje onog državnog službenika koji bude imao najbolje stručne i druge kvalitete koji se zasnivaju na ocjeni rada i pokazanim drugim stručnim i profesionalnim sposobnostima što se procjenjuje putem intervjua.

3. Nakon provedenog postupka, Komisija je dužna dostaviti liste kandidata sa zapisnikom, sekretaru Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, radi donošenja odluke o unapređenju državnog službenika.

4. Za rad i angažovanje članova Komisije na navedenim poslovima isplatit će se određena novčana naknada, u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i visine naknade za rad stručnih komisija i drugih radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe (''Službene novine Federacije BiH'', br. 39/04 i 41/05).

5. Visina naknade odredit će se posebnim Rješenjem.

6. Ovo rješenje objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 03-34-484-1/06
19. aprila/travnja 2006. godine
Sarajevo

Sekretar Vlade
Ismet Trumić, s.r.