Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E N J E


I


U Komisiji za primjenu, provođenje i tumačenje Općeg kolektivnog ugovora za teritoriju Federacije BiH (''Službene novine Federacije BiH'', broj 54/05) ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, imenuje se

1. ERNEVAZA HRUSTANOVIĆ, šef odsjeka za rad i radne odnose u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike,
2. TIDŽA DIMAČ, šef odsjeka za privredu i obračunski sistem u Federalnom ministarstvu finansija – Federalnom ministarstvu financija.


II


Zadatak Komisije je da zajedno sa članovima imenovanim ispred Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca Bosne i Hercegovine prati primjenu Općeg kolektivnog ugovora i daje pismena tumačenja odredbi Ugovora.


III


Za rad u Komisiji članovima iz tačke I ovog Rješenja utvrđuje se pravo na naknadu u skladu sa odredbom tačke V Odluke o načinu obrazovanja i visini naknade za rad stručnih komisija i drugih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije BiH i rukovoditelja federalnih organa državne službe (''Službene novine Federacije BiH'', br. 39/04 i 41/05).


IV


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 145/06
30. marta/ožujka 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.