Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03) i u skladu sa Zaključkom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, broj 03-04-538/2005 od 16. januara 2006. godine, donesenim na 140. sjednici, održanoj 12. januara 2006. godine u Mostaru, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E N J E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA IZRADU DIOBENOG
BILANCA IZMEĐU FEDERALNOG MINISTARSTVA
UNUTRAŠNJIH POSLOVA – FEDERALNOG
MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA I
FEDERALNE UPRAVE POLICIJE


I


Imenuju se članovi Komisije za izradu diobenog bilansa Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) i Federalne uprave policije u njegovom sastavu (u daljnjem tekstu: Uprava policije) u sljedećem sastavu:

1. DŽEMALUDIN MUTAPČIĆ
Federalno ministarstvo pravde, predsjednik
2. FATIMA DRINČIĆ
Federalno ministarstvo finansija, član
3. VESNA RAŠETA
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, član
4. BILJANA KNEŽEVIĆ
Federalno ministarstvo prostornog uređenja i okoliša, član
5. IBRAHIM MESIHOVIĆ
Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, član
6. VERA ZOVKO
Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, član
7. JOSIP CVITANOVIĆ
Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova – Uprava policije, član


II


Zadatak Komisije iz tačke I. ovog Rješenja je da u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 49/05) Zakonom o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 35/05) i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, broj 01-913/05 od 12. 12. 2005. godine, pripremi za Vladu Federacije Bosne i Hercegovine, u skladu sa čl. 114. i 115. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, odgovarajuće odluke o dodjeli pokretnih stvari i opreme te službenih zgrada i prostorija potrebnih za rad i smještaj Uprave policije i utvrdi diobeni bilans između Ministarstva i Uprave policije.
Rok za pripremu odluka u skladu sa članom 114. i 115. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine je 30 dana od dana donošenja ovog Rješenja, a za utvrđivanje diobenog bilanca 60 dana od dana donošenja ovog Rješenja.
Ministarstvo i Uprava policije dužni su da osiguraju administrativno-tehničku podršku i stručnu pomoć u radu Komisije.


III


Za učešće u radu Komisije, predsjedniku i članovima Komisije pripada naknada u skladu s odredbom tačke V. Odluke o načinu obrazovanja i visini naknade za rad stručnih komisija i drugih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe (''Službene novine Federacije BiH'', br. 39/04 i 41/05).


IV


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 11/06
19. januara/siječnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.