Na osnovu člana 15. a u vezi sa članom 21. i 22. Zakona o namještenicima u organima državne službe Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 49/05), sekretar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine,
donosi


R J E Š E N J E


1. Imenuje se Komisija za provođenje internog oglasa za prijem namještenika u radni odnos, u sastavu:

1. DIJANA DEAN, predsjednica
2. BEHIJA VRANIĆ, član
3. ALMA GAŠEVIĆ-MUSLIĆ, član

2. Za obavljanje administrativno-tehničkih poslova za potrebe Komisije određuje se ĐENETA MEKIĆ, viši referent u Stručnoj službi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
3. Zadatak Komisije je da razmotri sve prijave podnesene na interni oglas i utvrdi listu kandidata koji ispunjavaju sve uvjete oglasa i listu kandidata koji ne ispunjavaju uvjete internog oglasa, o čemu će sastaviti zapisnik. Lista se utvrđuje prema svim činjenicama koje su tražene internim oglasom.
4. Nakon provedenog postupka, Komisija je dužna dostaviti liste kandidata sa zapisnikom, sekretaru Vlade Fe4deracije Bosne i Hercegovine, radi donošenja odluke o prijemu namještenika u radni odnos.
5. Za rad i angažovanje članova Komisije na navedenim poslovima isplatit će se određena novčana naknada, u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i visine naknade za rad stručnih komisija i drugih radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe (''Službene novine Federacije BiH'', br. 39/04 i 41/05).
6. Visina naknade odredit će se posebnim rješenjem.
7. Ovo Rješenje objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


Broj 03-34-363/06
27. marta/ožujka 2006. godine
Sarajevo

Sekretar Vlade
Ismet Trumić, s.r.