Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03) i u skladu sa Zaključkom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donesenom na 145. sjednici od 16. marta 2006. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E N J E

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA IZRADU DIOBENOG
BILANCA IZMEĐU FEDERALNOG MINISTARSTVA
TRGOVINE I TURIZMA TE FEDERALNOG
MINISTARSTVA TRGOVINE I FEDERALNOG
MINISTARSTVA OKOLIŠA I TURIZMA


I


Imenuju se članovi Komisije za izradu diobenog bilanca Federalnog ministarstva trgovine i turizma te Federalnog ministarstva trgovine i Federalnog ministarstva okoliša i turizma (u daljnjem tekstu: Ministarstva) u sljedećem sastavu:

1. LIDIJA ŠIMIĆ, predsjednik, dipl. pravnik,
2. SNJEŽANA PLANINIĆ, član Komisije, dipl. ekonomista,
3. HELENA BILBIJA, član Komisije, dipl. ekonomista i
4. MILICA RAKIĆ, stručno lice Komisije.


II


Zadatak Komisije iz tačke I ovog Rješenja je da u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave (''Službene novine Federacije BiH'', broj 8/06), Zakonom o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 35/05) i Odluke o postupku primopredaje službenih akata ukinutih i novoosnovanih federalnih organa uprave i federalnih ustanova (''Službene novine Federacije BiH'', broj 20/98), pripremi za Vladu Federacije Bosne i Hercegovine, odgovarajuće odluke o dodjeli pokretnih stvari i opreme, državnih službenika i namještenika, službenih akata te utvrdi diobeni bilans između Ministarstva.
Rok za pripremu odluka je 15 dana od dana donošenja ovog Rješenja. Ministarstva su dužna osigurati administrativno-tehničku podršku i stručnu pomoć u radu Komisije.


III


Za učešće u radu Komisije, predsjedniku, članovima Komisije i stručnom licu pripada naknada u skladu s odredbom tačke V Odluke o načinu obrazovanja i visini naknade za rad stručnih komisija i drugih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe (''Službene novine Federacije BiH'', br. 39/04 i 41/05).


IV


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 88/06
16. marta/ožujka 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.