Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02,19/03 i 2/06) i člana 125. stav 3. Zakona o policijskim službenicima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 27/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


R J E Š E N J E

O IMENOVANJU ČLANOVA POLICIJSKOG ODBORA
ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE FEDERACIJE
BONE I HERCEGOVINE


I


Imenuju se članovi Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Policijski odbor) u sljedećem sastavu:

1. MUSTAFA HUJDUROVIĆ, policijski službenik, predsjednik
2. MARKO PEJIĆ, policijski službenik, član i
3. ELVEDINA HODŽIĆ, državni službenik, član.


II


Policijski odbor obavljat će poslove iz člana 125. Zakona o policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 27/05) u skladu s Uredbom o uspostavljanju Policijskog odbora za policijske službenike Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 62/05).
Prostorije, sredstva za rad i druge uvjete, uključujući kancelarijski namještaj, uređaje i pribor potreban za rad Policijskog odbora, kao i administrativnu podršku, osigurava Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.


III


Za učešće u radu Policijskog odbora, predsjedniku i članovima Policijskog odbora pripada naknada u skladu s odredbom tačke V. Odluke o načinu obrazovanja i visini naknade za rad stručnih komisija i drugih tijela osnovanih od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i rukovoditelja federalnih organa državne službe (''Službene novine Federacije BiH'', broj 39/04 i 41/05).


IV


Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 37/06
2. marta/ožujka 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.