Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), a u svezi sa člankom 29. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O FINANCIRANJU PROGRAMA SANACIJE (PRVA
FAZA) I POVEĆANJA PROIZVODNJE U RUDNIKU
MRKOG UGLJA ''BREZA'' d.o.o. BREZA


I


Ovom odlukom odobrava se financiranje Programa sanacije (prva faza) i povećanja proizvodnje u Rudniku mrkog uglja ''Breza'' d.o.o. Breza u iznosu od 3.100.000 KM.


II


Program iz točke I sastavni je dio ove Odluke.


III


Sredstva iz točke I ove odluke isplatit će se na teret Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, razdjel 17 sa pozicije ''Poticaj industrijskoj proizvodnji i rudnicima (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/06).
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će raspoređene sredstva doznačiti Rudniku mrkog uglja ''Breza'' d.o.o. Breza koji ih je obvezan koristiti sukladno Programu sanacije (prva faza) i povećanja proizvodnje u Rudniku mrkog uglja ''Breza'' d.o.o. Breza kojeg je usvojila Vlada Federacije BiH.


IV


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svatko u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 182/06
20. travnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.