Na osnovu čl. 35. i 39. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu („Službene novine Federacije BiH“, broj 12/06), a u vezi sa članom 28. stav 1. Zakona o novčanoj podršci u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji („Službene novine Federacije BiH“, broj 28/04), na prijedlog federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na  148. sjednici  održanoj dana  6.aprila 2006. godine, donijela je 

O D L U K U

o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava
„Podsticaj za poljoprivredu“
utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu

I

Usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Podsticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (u daljem tekstu: Program).
Sredstva za realizaciju Programa iz stava 1. ove tačke isplatiće se sa pozicije „Podsticaj za poljoprivredu“, utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu („Službene novine Federacije BiH“, broj 12/06) u iznosu od 28.000.000 KM (u daljem tekstu: Budžet).

II

Program iz tačke I ove odluke sastavni je dio ove odluke.

III

Sredstva iz tačke I ove odluke isplatit će se na teret Budžeta, razdjel 24 sa pozicije „Podsticaj za poljoprivredu“.
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljem tekstu: Federalno ministarstvo) će Programom raspoređena sredstva doznačiti njihovim korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu i Zakonom o novčanoj podršci u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

IV

Za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo i Federalno ministarstvo finansija – Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

V

O utrošenim sredstvima iz tačke I ove odluke Federalno ministarstvo će podnositi tromjesečno izvještaj Federalnom ministarstvu finansija – Federalnom ministarstvu financija.

VI

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenim novinama Federacije BiH“.

V. broj: 149/06
6.april 2006. godine
Sarajevo                                                                                                     

P R E M I J E R
dr Ahmet Hadžipašić s.r.

 

PROGRAM (*.pdf dokument)