Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03 i 2/06 ), a u svezi sa člankom 24. stavak 1. točka 8. Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave (''Službene novine Federacije BiH'', broj 10/03 i 38/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 147. sjednici održanoj 30. ožujka 2006. godine, donijela je


O D L U K U

O PREUZIMANJU POSLOVA IZ DJELOKRUGA
AGRONOMSKOG INSTITUTA SVEUČILIŠTA
U MOSTARU OD STRANE FEDERALNOG
AGROMEDITERANSKOG ZAVODA MOSTAR


I


Ovom Odlukom preuzimaju se poslovi iz djelokruga Agronomskog instituta Sveučilišta u Mostaru (u daljnjem tekstu: Institut), od strane Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar, radi promjene oblika i statusa Instituta.


II


Federalni agromediteranski zavod Mostar preuzima od Instituta stručne i druge poslove iz mjerodavnosti Federacije Bosne i Hercegovine na području mediteranske klimatske regije koji se odnose na::

- Organiziranje izvještano-prognoznih službi u zaštiti bilja;
- uzgojno-selekcijski rad u stočarstvu;
- certificiranje sjemena i sadnog materijala poljoprivrednog bilja;
- ispitivanje životnih namirnica;
- kontrolu kvantiteta i kakvoće poljoprivrednih proizvoda i njihovih prerađevina, mineralnih đubriva i sredstava za zaštitu bilja;
- poslove iz oblasti vinogradarstva i vinarstva, duhanske proizvodnje i mediteranskog voćarstva;
- educiranje farmera i brigu o zemljištu;
- druge poslove biljne i stočarske proizvodnje koji su karakteristični za ovu regiju.


III


Federalni agromediteranski zavod Mostar preuzima nekretnine, poslove, uposlene, opremu i službenu dokumentaciju Instituta, u svezi poslova iz točke II ove Odluke.


IV


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalni agromediteranski zavod Mostar.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 148/06
30. ožujka/marta 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.